dijous, 17 de gener del 2019

Un cas concret en consulta: debilitat en l'etapa de criança.

Aquest cas és el d'una noia de 35 anys amb dos fills, un d'ells en període d'alletament. La noia comenta que està molt cansada, amb ansietat i se sent agressiva amb l'entorn. També se li cauen molt els cabells, té males digestions, gasos, va al bany més d'un cop al dia i la consistència és molt tova. Les regles són llargues i amb molt sagnat, li fan mal les articulacions, té contractures freqüents, marejos i visió borrosa. En definitiva, està esgotada física i mentalment i tot i que les analítiques li surten bé i no té cap malaltia que es pugui diagnosticar clarament, no es troba gens bé. 

En aquests casos la MTX funciona especialment bé perquè tots els símptomes són deguts a un mal funcionament de l'organisme, però no hi ha òrgans ni teixits danyats. Per altra banda, una de les avantatges de la MTX és que quan apliquem alguna de les seves teràpies (fitoteràpia, acupuntura, massatge tuïna, dieta o Txi Kung) no ho fem pensant en el símptomes sinó en el síndrome que engloba un conjunt de símptomes diversos. Aquests síndromes són conseqüència d'un desequilibri d'alguna de les 4 substàncies fonamentals (energia vital, sang, yin i yang).

En aquesta noia li vaig recomanar una fórmula plantes xineses que tonifica l'energia vital, nutreix i mou la sang i desbloqueja el fetge perquè tant l'energia com la sang arribin a totes les cèl·lules del cos. Després d'un mes, els canvis han estat significatius. Ara caldrà seguir treballant per acabar de posar en solfa la seva energia vital (Qi) i calmar les emocions i el Shen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquí pots fer el teu comentari que serà revisat abans de ser publicat. Gràcies per participar.