sopars llargs acompanyats de poc moviment i, en algunes persones, també dies emotius, acaben congestionant el fetge.
El Txi Kung, acompanyat d'una dieta tova i de remeis casolans per a la depuració del fetge, ens ajudarà a equilibrar-nos i trobar-nos millor després de Festes.
Caldrà acompanyar els exercicis de ronyó típics de l'hivern amb exercicis de fetge que treballen el moviment i la torsió lateral.Treballar fetge i ronyó ens reforçarà el Dan Tian inferior, recordem que aigua és la mare de fusta. Per altra banda, la respiració tranquil.la del Txi kung ens ajudarà a regular fusta a través de metall.
Pel que fa al ronyó, tots els exercicis que ens fan moure la columna vertebral tant de dalt a abaix com de costat a costat, seran adequats: l'Os, Mirar endarrere per evitar de consumir-nos de les 8 joies, la Gran roda que ressegueix el canal de vegiga, o el moviment de columna lateral amb el Vent que mou un arbre.
Pel fetge és perfecte l'exercici l'Àliga mou les ales dels 15 moviments per a la felicitat del Wu Dang que podem acompanyar de Brisa suau cap endins i Brisa suau cap enfora per fer un suau massatge al fetge, estómac i pàncrees.
Per acabar, us recordo alguns remeis casolans per depurar el fetge:
- Una cullerada sopera d'oli verge d'oliva i una de suc de llimona pel matí en dejú.
- amanides de fulla verda amarga (escarola, endivis, dent de lleó, rúcula,...)
- infusions de plantes amargues després de cada àpat (carxofera, cardo mariano, boldo, dent de lleó, romaní,...)
- macerat de plantes amargues pel matí en dejú (El Manantial de Salut ven una barreja ja preparada amb genciana, carxofera, centaurea i cardo mariano)
- extracte líquid de plantes amargues per prendre abans dels menjars (de la casa Santiveri o Soria Natural)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Aquí pots fer el teu comentari que serà revisat abans de ser publicat. Gràcies per participar.