divendres, 2 de juny del 2017

Quan practiquem Qi Gong, també aprenem a ser constants.

Foto de Joana Carbonell
Com ja he comentat moltes vegades, el Qi Gong és una tècnica energètica i terapèutica que ens permet acumular Qi vital (energia vital), moure'l i equilibrar-lo. Això ens aporta moltes avantatges a nivell de cos, ment i esperit perquè tenir Qi, equival a tenir salut, en el sentit més ampli possible de la paraula, però practicar Qi Gong suposa també altres coses.

Quan practiquem Qi Gong de forma constant, ja sigui diària o setmanalment, l'experiència repetida i acumulada ens ensenya a respirar correctament, tant a la classe com en el dia a dia de la nostra vida. El treball repetitiu constant en el temps, tant pel que fa a la repetició del mateix moviment quan es practica com a la pràctica constant en el temps, ens permet acumular un coneixement i adquirir una tècnica que ens enduem fora de la classe i que portarem incorporada amb nosaltres, formarà part de nosaltres. 

L'exemple de la respiració és poder el més evident i la podrem utilitzar en moments d'estrès per dolor, emocions, excés de treball, etc..., però hi ha altres coses que aprenem a fer i també ens enduem incorporades: aprenem a calmar la ment per poder reflexionar amb molta més eficiència, a relaxar el cos per poder sentir millor el que ens arriba, a omplir de pau al nostre cor i per tant no deixar que s'ompli de ràbia, odi o frustració i aprenem a ser constants en el que fem. 

Aprendre a ser constants poder és el menys evident, però si hi pensem una mica ens adonarem que el fet d'obligar-nos a respectar la constància en l'aprenentage és el que ens permetrà aprendre tot el que he nombrat en el pràgraf anterior. Per tant, practicar Qi Gong, una tècnica que molta gent en observar-la sense conèixer-la, opina que sembla que no fem res, ens ensenya les grans avantatges de ser constant en la posada en pràctica de les nostres decisions.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquí pots fer el teu comentari que serà revisat abans de ser publicat. Gràcies per participar.