dimecres, 23 de gener del 2019

Breu reflexió sobre l'Alzheimer.

William Utermohlen era un pintor a qui van diagnosticar Alzheimer. Quan ho va saber va decidir fer-se tot un seguit d'autoretrats al llarg de la seva malaltia. En aquest vídeo s'explica i es mostren els autoretrats així com en què consisteix aquesta malaltia. 

https://www.youtube.com/watch?v=IIO2SAZIVRA

Felicito a l'autor d'aquest vídeo i aprofito per insistir en la importància de la prevenció per a poder fer més lenta la degeneració del nostre organisme. Una alimentació equilibrada i natural, un bon descans combinat amb l'activitat física justa i adequada a cada persona i una bona gestió emocional, són hàbits de salut indispensables per a gaudir de benestar en aquesta vida que cada vegada ens ofereix més anys per a compartir. L'esperança de vida es va allargant, però moltes vegades la salut o el sentir-se bé no acompanyen.

Les plaques de les que parla el vídeo i que es col·loquen a les neurones, és el que la MTX descriu com a flema invisible. Insisteixo en que és molt important una alimentació energèticament equilibrada (que no té res a veure amb les calories) i natural per a fer prevenció. Quan l'alimentació s'ajusta a les nostres necessitats energètiques (que no vol dir calòriques) i el nostre sistema digestiu funciona de manera òptima, evitem que el cos produeixi humitat que es convertirà en flema. Hi ha molts tipus de flema, les plaques a les neurones ho són. També el colesterol i la cel·lulitis, però aquesta és de les visibles.

El sucre blanc refinat, els làctics i el gluten són els principals productors d'humitat en el nostre organisme. L'alimentació s'hauria de convertir en un acte conscient. De la mateixa manera, hauríem de ser conscients de com ens afecten les emocions. Un excés de preocupació debilita el sistema digestiu, però no només això: qualsevol emoció mal gestionada, a la que no donem sortida o no entenem o acceptem, debilita el nostre organisme i el funcionament dels nostres òrgans vitals.

Cal fer prevenció, cada dia, quan som joves i quan som grans, però no només per evitar malalties sinó per intentar viure la vida amb consciència plena, és a dir, de manera plena i satisfactòria, sentint la joia de viure. Aquesta manera de viure no és gratuïta, cal una actitud i una voluntat que, curiosament, són directament proporcionals a la nostra energia vital (Qi) i salut digestiva.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquí pots fer el teu comentari que serà revisat abans de ser publicat. Gràcies per participar.