dimecres, 20 de novembre del 2013

Nutrició energètica. La tardor.

Alguns aliments tenen afinitat pel pulmó i el budell gros, que són els òrgans més actius durant la tardor, podríem dir que els hi senten bé, de la mateixa manera que hi ha aliments que van bé per al cor o per al fetge.  Aquests aliments serien els de gust picant, però això no vol dir que prendre picant sempre sigui bo per als nostres pulmons. Una mica de picant tonifica els pulmons, però un excés els debilita.

Així com a vegades sentim fred a dins del cos i d’altres vegades, tenim fogots i sensació de molta calor, hi ha aliments de naturalesa fresca o calenta. La manera de cuinar també fa que un aliment ens aporti calor interior o ens refresqui. Segons l’energia dels pulmons o del budell gros sigui alta o baixa, més freda o més calenta, ens convindrà menjar una cosa o una altra.

Els aliments que tenen sabor picant i són frescos són el germen de blat, el rave, l’api, el cogombre, el nap, els créixens i la menta. Els neutres afins al pulmó serien els cereals integrals, la col-i-flor, el peix blanc, els cacahuets, les pipes de girasol... Els aliments picants calents són la ceba, el fonoll, els porros, el romaní, la farigola, l’all, la canyella, el pebre i el gengibre. En general, convindran els aliments locals de tardor neutres i atemperats, evitar els freds i els calents.

Menjar sempre ha estat i serà una necessitat, darrerament també s’ha convertit en un plaer per als nostres sentits, però no hem d’oblidar que els diferents aliments afecten de forma diferent el nostre organisme depenent de la seva naturalesa, però també del nostre estat de salut. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquí pots fer el teu comentari que serà revisat abans de ser publicat. Gràcies per participar.