Alguns aliments tenen
afinitat pel pulmó i el budell gros, que són els òrgans més actius durant la
tardor, podríem dir que els hi senten bé, de la mateixa manera que hi ha
aliments que van bé per al cor o per al fetge.
Aquests aliments serien els de gust picant, però això no vol dir que
prendre picant sempre sigui bo per als nostres pulmons. Una mica de picant
tonifica els pulmons, però un excés els debilita.
Així com a vegades sentim
fred a dins del cos i d’altres vegades, tenim fogots i sensació de molta calor,
hi ha aliments de naturalesa fresca o calenta. La manera de cuinar també fa que
un aliment ens aporti calor interior o ens refresqui. Segons l’energia dels
pulmons o del budell gros sigui alta o baixa, més freda o més calenta, ens
convindrà menjar una cosa o una altra.
Els aliments que tenen
sabor picant i són frescos són el germen de blat, el rave, l’api, el cogombre,
el nap, els créixens i la menta. Els neutres afins al pulmó serien els cereals
integrals, la col-i-flor, el peix blanc, els cacahuets, les pipes de girasol...
Els aliments picants calents són la ceba, el fonoll, els porros, el romaní, la
farigola, l’all, la canyella, el pebre i el gengibre. En general, convindran
els aliments locals de tardor neutres i atemperats, evitar els freds i els
calents.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Aquí pots fer el teu comentari que serà revisat abans de ser publicat. Gràcies per participar.