
A l'estiu, època de màxima calor i de més activitat física, convé menjar aliments frescos i neutres (energèticament parlant) i cuinar-los amb poc foc, poc temps i poc oli, per això farem saltejats curts, escaldats, wok, ebullicions curtes, fermentats (olives, xucrut, pickls) i augmentarem el consum d'aliments crus com la fruita o algunes verdures. Tanmateix no cal abusar dels aliments crus ja que afavoreixen la desmineralització.
A l'hort trobem melons, síndries, maduixes, cireres, préssecs, albercocs, carabassons, cebes, porros, pastanagues, tomàquets, mongeta verda, remolatxa, i infinitat de fruita i verdura. També hi ha altres aliments afins al cor (òrgan principal de l'estiu) on en alguns domina el gust amargant: raves, espàrrecs, endívia, escarola, alga nori, mongeta blanca, xai, rovell de l'ou, sègol, mill, castanyes i tàpares. Alguns d'aquests aliments no els trobem a l'estiu, però cal tenir-los presents la resta de l'any perquè ens ajuden a tenir un cor i un budell prim sa. Les infusions més recomanables són les de berbena, dent de lleó, te verd i te negre, camamilla, farigola, orenga i ginseng.
Si a l'estiu augmentem la nostra activitat física, caldrà que reforcem la ingestió d'hidrats de carboni d'alliberació lenta (cereal) i que reforcem la proteïna vegetal (patés de llegums, seitan, tofu,...)
No cal oblidar que necessitem una bona hidratació, el més recomanable és veure aigua i quan practiquem esport, menjar fruita o veure sucs de fruita sense sucre afegit ja que són una font important d'hidrats de carboni, concretament disacàrids, d'absorció força ràpida.

Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Aquí pots fer el teu comentari que serà revisat abans de ser publicat. Gràcies per participar.