
Després de la quietud que ens demanava l’hivern, ara el
nostre cos necessita sortir, escalfar-se al sol, gaudir de la natura on domina
el verd de les fulles tendres, i ens demana
moure’ns, fer coses,... és el moment de portar a la pràctica tot allò
que hem estat pensant i planificant mentre feia fred.
L’òrgan principal de la primavera és el fetge i la seva
entranya, la vesícula biliar. El fetge és el que permetrà que tota l’energia
que hem anat acumulant en la nostra pila energètica (Dan Tian) durant l’hivern,
es reparteixi amb força per tot el nostre organisme arribant a tots els òrgans
i teixits del nostre cos per poder fer tot allò que en proposem. A més a més,
un fetge sa ens permetrà veure amb claredat el camí de la nostra vida i ens
permetrà executar amb encert els nostres projectes.
Si comencem la primavera amb poca reserva d’energia, el
fetge no la podrà moure i patirem la ja coneguda astènia primaveral, amb
cansament, apatia, mareig, canvis d’humor, depressió,... Si el que ens passa és
que tenim molta energia, però no l’hem interioritzada, aquesta ascendirà de cop
i ens provocarà mal de cap, migranyes, irritabilitat, boca seca, gust amarg,
ulls vermells, al·lèrgies, restrenyiment,...
Es fàcil veure que en el nostre organisme el Qi també està
ascendint si ens prenem el pols, notarem que ja no és tan profund, s’està
exterioritzant i ens colpeja els dits. Es l’energia de la primavera.
Si tenim prou energia i la tenim equilibrada, la dieta de
primavera ens ajudarà a fer el moviment correcte: verdura de temporada, brots
verds tendres, germinats, que són frescos i picants, menta fresca, i per
descomptat, cereal integral, proteïna variada (llegum, peix, ous i carn),
fermentats, llavors, algues, infusions variades, espècies,...
Moltes gràcies, Anna. Aquest article, m ajuda a veure i comprendre com reacciona el cos davant les estacions, en aquest cas, la primavera.
ResponElimina