Tot el que
mengem ens aporta nutrients, vitamines, minerals i calories per poder
desenvolupar-nos i créixer. Tanmateix els aliments ens aporten molt més que
això. Tot el que mengem té una naturalesa energètica, això vol dir que els aliments
tenen unes característiques tèrmiques que quan els ingerim ens aporten una
sensació interna que pot ser més o menys freda o calenta.
La cuina energètica està basada en la
dietoteràpia energètica xinesa segons la qual, els aliments poden ser freds, frescos,
neutres, tebis o calents. En aquesta naturalesa energètica i juga un paper molt
important els diferents sabors: dolç, amarg, picant, salat i àcid; i en menor
mesura, els colors dels aliments.
Les
diferents naturaleses energètiques dels aliments es poden augmentar o disminuir
amb la manera de cuinar-los. El simple fet de preparar-nos un àpat, quan es
prepara amb consciència, es pot convertir en una gran eina preventiva i
curativa que augmentarà la nostra salut i ens reforçarà física i mentalment.
Triar el que menjarem en funció de la seva naturalesa energètica i de
com ho cuinarem, ens permetrà augmentar, regular, equilibrar i moure la nostra
energia vital que és la que ens permet pensar, actuar, créixer, regenerar i
mantenir-nos sans.
Gràcies, Anna.
ResponElimina