divendres, 13 d’abril del 2018

Cuina energètica


Tot el que mengem ens aporta nutrients, vitamines, minerals i calories per poder desenvolupar-nos i créixer. Tanmateix els aliments ens aporten molt més que això. Tot el que mengem té una naturalesa energètica, això vol dir que els aliments tenen unes característiques tèrmiques que quan els ingerim ens aporten una sensació interna que pot ser més o menys freda o calenta.

La cuina energètica està basada en la dietoteràpia energètica xinesa segons la qual, els aliments poden ser freds, frescos, neutres, tebis o calents. En aquesta naturalesa energètica i juga un paper molt important els diferents sabors: dolç, amarg, picant, salat i àcid; i en menor mesura, els colors dels aliments.

Les diferents naturaleses energètiques dels aliments es poden augmentar o disminuir amb la manera de cuinar-los. El simple fet de preparar-nos un àpat, quan es prepara amb consciència, es pot convertir en una gran eina preventiva i curativa que augmentarà la nostra salut i ens reforçarà física i mentalment.

Triar el que menjarem  en funció de la seva naturalesa energètica i de com ho cuinarem, ens permetrà augmentar, regular, equilibrar i moure la nostra energia vital que és la que ens permet pensar, actuar, créixer, regenerar i mantenir-nos sans.

1 comentari:

Aquí pots fer el teu comentari que serà revisat abans de ser publicat. Gràcies per participar.