dimarts, 17 d’abril del 2018

La fitoteràpia xinesa

La fitoteràpia o farmacopea xinesa (plantes medicinals) i l'acupuntura actuen de forma contundent i ràpida en l'equilibri energètic del nostre organisme. Bàsicament el que fan totes dues teràpies és donar un estímul al nostre organisme perquè allò que no està funcionant bé, ja sigui un òrgan concret, el metabolisme o el sistema immunològic, per exemple, retrobin el seu equilibri natural i tornin a rendir correctament en el conjunt que formen cos i ment.

Tanmateix, la fitoteràpia xinesa no només provoca un estímul, sinó que també ens aporta en forma de plantes aquelles molècules o minerals que ens falten. Una terapia i l'altra es complementen i es poden practicar simultàniament, però jo destacaria l'acupuntura quan hi ha hagut accidents vasculars cerebrals o per al dolor intens per inflamacions agudes, tendinitis i contractures; i la fitoteràpia quan hi ha dolor crònic o deficiències nutricionals en sang, teixits articulars o musculars i en òrgans.


La Medicina Tradicional Xinesa és especialment efectiva quan el que tenim alterat són les funcions orgàniques, però els teixits corporals estan sans o encara conserven la capacitat de regenerar-se. Quan els teixits ja estan malmesos i no poden recuperar-se, contribuïm a alentir el procés de degeneració i l'envelliment i millorem la qualitat de vida en general. La Medicina Tradicional Xinesa és un molt bon complement a la Medicina Convencional, o al revés, com cadascú prefereixi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquí pots fer el teu comentari que serà revisat abans de ser publicat. Gràcies per participar.