dijous, 12 d’agost del 2021

Què significa practicar Txi Kung?

Què significa practicar Qi Gong?

Qi - Txi - significa energia, força vital. Gong - kung- significa en moviment, activar, cultivar. Quan practiquem Txi kung acumulem energia, la movem i l'equilibrem. Això vol dir , ni més ni menys, que fem salut, cultivem la salut.


En el Taoïsme, origen i base fonamental del Qi Gong, la salut abasta les tres dimensions de l'home: la física, l'emocional / mental i l'espiritual.  L'espiritualitat és el sentit de la transcendència, és a dir, d'on venim i on anem més enllà dels nostres límits físics en aquesta Terra. Per tant, cultivar la salut es converteix en cultivar la Vida. 

A través del Shen (consciència, esperit) estem connectats amb la font original anomenada Tao o Déu, i ens sentim u amb Déu. Quan davallem dins la profunditat humana ens descobrim units a Déu o al Tao. El Déu cristià i el Tao esdevenen el mateix. El Shen o esperit resideix en el cor, la casa de l'Amor. És a través de l'amor compassiu, l'amor misericordiós, l'amor confiat, l'amor valent, des de l'amor alegre que descobrim aquesta Unitat i la llum que ens fa sentir en pau i ens descobreix el nostre camí. La vida només es pot viure des del cor, estimant. La pràctica del Txi Kung ens ajuda a acomplir el desig més intim de l'ésser humà: sentir-se estimat i estimar.

Es llavors quan sentim el wu wei: no cal fer res, només fluir en la vida i amb la Vida, seguir el curs natural de les coses. Si estem atents tot se'ns mostra i tot succeeix sense esforç ni tensió. Som Unitat, tot i tots estem connectats formant la Unitat que està connectada a la font original.

Quan practiquem Txi kung desfem tensions , trenquem barreres i ens permetem que la nostra energia vital (Qi) flueixi lliurement connectada al buit absolut que ho conté tot, connectada a l'Amor. Ens omplim de pau i amor, ens sanem. Els moviments suaus i la respiració profunda permeten que el Qi circuli pels canals energètics connectats als nostres òrgans vitals, al sistema tendinomuscular i als ossos reforçant-los i harmonitzant-los. Però aquesta pràctica també ens connecta amb el nostre jo més profund ja que és una pràctica meditativa i des d'aquí és quan connectem amb l'Amor i la pau de l'esperit.


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquí pots fer el teu comentari que serà revisat abans de ser publicat. Gràcies per participar.