dimecres, 19 de juny del 2024

La informació que ens dóna el nostre cos.


Quan notem alguna cosa en el cos, ja sigui dolor, malestar, febre,... o les analítiques ens surten
alterades, la primera reacció acostuma a ser fer el possible per eliminar-ho o corregir-ho. En la majoria dels casos posem tota la intenció i recursos disponibles a erradicar allò que ens molesta físicament.

La por i la preocupació no ens deixen fer res més, però és molt interessant aturar-se un moment per intentar descobrir quina relació té aquell problema físic amb la resta del meu organisme. Ens podem preguntar moltes coses:

 1. Físicament, estic portant una vida sana? Faig exercici, descanso bé i suficientment, menjo de manera equilibrada per a les meves necessitats reals?

 2. Com m'he sentit emocionalment els darrers mesos? M'escolto i em respecto? Arrossego un tema no resolt des de fa anys?

3. Com és la meva salut mental? M'obsessiono, em preocupo i penso en excés, no sé expressar el que sento i penso? No sé què sento i estic ple de dubtes?

4. Conec el propòsit de la meva vida i em satisfà?  Tinc confiança i esperança en la Vida? Visc amb alegria?

Els hàbits de salut no són res més que la relació que tenim entre el nostre emocional, mental, espiritual i cos físic. Els problemes físics de salut són sempre un avís  o una alarma que ens recorda que no estem vivint des de la coherència interna/externa. Ens poden aportar molta informació que ens servirà per a treballar l'autoconeixement. La curació serà més fàcil perquè també hi haurà sanació personal aconseguint sentir més felicitat i pau. 

Paral·lelament a buscar solució al problema físic, ja sigui des de la medicina convencional i/o alternativa, podem posar la intenció també a entendre què ens està passant a altres nivells (emocional, mental i espiritual) Entendre'ns i buscar la nostra pròpia coherència vital ens aportarà més salut i benestar a llarg termini.

2 comentaris:

  1. Sempre ajuda escoltar-se el cos, i sovint ho oblidem. Graciés

    ResponElimina
  2. Sí, gràcies pel teu comentari. Sovint l'important queda en segon lloc per l'urgent que passa al davant.

    ResponElimina

Aquí pots fer el teu comentari que serà revisat abans de ser publicat. Gràcies per participar.