dimecres, 4 de setembre del 2013

Per què és aconsellable practicar Txi Kung.

En el Txi Kung, tan important és fer correctament els exercicis com l'actitud amb què es practica, perquè la forma correcta seria estant present en el cos, sentint el cos i la ment com una unitat a través del moviment i la respiració. Es treballa amb la consciència de l’aquí i l’ara. 

Segons el monjo del temple del Wu Dang, Chen Li Sheng, Txi Kung és igual a tranquil·litat. Aquesta forma de treballar és la millor manera de calmar la ment i relaxar-nos i ens permetrà escoltar-nos i reconèixer com ens sentim. A partir d'aquí podrem acceptar el que ens passa i decidir si volem canviar a millor. 

Per tant el Txi Kung és una tècnica molt efectiva contra l’estrès, l’ansietat i l’angoixa. Però els alumnes també noten ràpidament una millora en alteracions com el restrenyiment, les migranyes, l’insomni, les digestions pesades, l’asma o el mal d’ossos, per posar alguns exemples.

A nivell emocional el Qi Gong ens ajuda a desbloquejar-nos, poques sessions són suficients per notar que es remouen coses a dins nostre, coses que el Txi Kung fa que sigui més fàcil acceptar i païr. La relació amb el nostre entorn i amb les persones que ens envolten es fa més fàcil.

Tanmateix totes aquestes avantatges no apareixen si no es practica de forma continuada i regular. La pràctica constant fa que amb el temps, l’actitud amb la que practiquem Txi Kung es converteixi en la nostra actitud de vida: serenor, concentració i equilibri.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquí pots fer el teu comentari que serà revisat abans de ser publicat. Gràcies per participar.