dilluns, 23 de febrer del 2015

A les portes de la primavera

El 19 de febrer va començar un nou any a la Xina, el 4713, l'any de la cabra, i amb l'any nou comença la primavera xinesa. L'equinocci de març és el punt mig de la primavera, realment quan comença la primavera per a nosaltres, ja fa dies que moltes plantes ja han florit, molts arbres ja han brotat i els ocells ja fa temps que piulen. 

La saba ja comença a circular i l'esclat de la natura (nosaltres inclosos) està a punt d'arribar. Ara és el moment de fer les depuracions de fetge. A l'hivern hem seguit una dieta més energètica i calòrica per poder vèncer el fred i les condicions patològiques adverses, però aquesta dieta també és més tòxica i pot ser convenient depurar l'organisme.

Tanmateix cada persona té les seves necessitats i, en general, no farà falta prendre mesures dràstiques per netejar el fetge com poden ser dietes hiper depuratives o dejunis (a vegades mesures molt dràstiques provoquen reaccions massa agressives en l'organisme). Només una dieta més fresca on introduïm els verds amargs (escarola, rúcula, endívia, nap, xucrut, germinats,...) acompanyada de plantes amargues, ja sigui en infusió o extracte, pot ser suficient. També li agrada al fetge l'àcid com el del vinagre de poma o el de la llimona, una cullerada sopera de suc de llimona pel matí abans d'esmorzar acompanyada d'una cullerada d'oli d'oliva verge de 1a premsada és un bon remei depuratiu.

Lògicament també podem ajudar a tonificar el fetge i facilitar la seva depuració (alimentària, tòxics i emocional) a través del Txi Kung. Hi ha moltíssims exercicis per tonificar fetge i la vesícula biliar i per desestressar-nos.

Si aquests dies fem prevenció, segur que arribarem a la primavera (catalana) molt més tranquils i la podrem gaudir més intensament. 

2 comentaris:

  1. Gracies Anna. Desde que a la primavera controlo i evito el sucre,gluten, fregits i alguna cosa mes, despres al mes de juny tinc menys alergia a les gramineas.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Senzillament és això, mimar una mica el fetge perquè pugui fer la seva feina al 100% ara a la primavera que és la seva estació i adaptar la dieta al clima de l'estació: no és el mateix menjar-se una favada a l'hivern que a l'estiu.

      Elimina

Aquí pots fer el teu comentari que serà revisat abans de ser publicat. Gràcies per participar.