dissabte, 10 d’octubre del 2015

Hàbits de salut i cicle natural.

Reflexions de tardor.

Aquest any la tardor és més evident que altres anys, malgrat els danys materials i en vides humanes que han provocat les riuades, a la tardor de la zona mediterrània, les pluges són torrencials. Tanmateix el canvi climàtic i un urbanisme mal pensat i encara més mal executat, que ha fet perdre vegetació i ha augmentat les zones urbanes de forma desproporcionada i trencant l'equilibri vegetació-asfalt , han suposat unes pèrdues molt més elevades i en alguns casos irreparables, del que seria habitual. Però la tardor porta implícita aquesta meteorologia. Cada estació es caracteritza per unes temperatures, % d'humitat i per un nivell de precipitació concrets que fan que els animals tinguin adaptat el seu comportament a la natura i que es defineixi un tipus de paisatge concret.


En canvi, les nostres accions moltes vegades són precipitades i només mentals buscant el guany immediat, poques vegades actuem d'acord amb el nostre entorn natural i amb la resta de persones o col.lectius humans. Això ens passa tant com a societat com a nivell individual. Hem oblidat la nostra naturalesa animal? Les persones acostumem a canviar els nostres hàbits en funció de si estem de vacances o treballant, oblidant-nos del nostre ritme biològic diari i anual, connectat a les estacions, a la zona geogràfica on vivim i a la sortida i posta del sol.

Moltes vegades no fem els àpats quan toca, no descansem prou, mengem ràpid i malament qualsevol cosa sense tenir en compte què necessitem realment i vivim sempre al límit de les nostres possibilitats físiques pensant només en fer, allargant el dia les hores que no té i no deixant temps al nostre cos per a refer-se, créixer i reparar el que es fa malbé o envelleix.

El mateix que passa amb el territori quan no es té en compte el cicle natural i la naturalesa física i energètica de les coses, passa amb el nostre organisme que també és material i energètic. Sense adonar-nos-en fem malbé el nostre cos, el maltractem oblidant-nos que és un organisme conscient format per multitud de peces connectades entre si, amb l'entorn i amb l'Univers sencer.

Escoltar el que ens envolta i el que es va succeint en un cicle etern, escoltar el nostre cos i el nostre jo interior més íntim i personal, ens ajudaria a viure amb fluidesa, sense tensions ni entrebancs. Nosaltres ens sentiríem millor, tot el que fem estaria més ben fet, la terra que habitem seria un lloc millor i moment a moment, la nostra contribució a l'Univers seria més positiva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquí pots fer el teu comentari que serà revisat abans de ser publicat. Gràcies per participar.