diumenge, 29 d’abril del 2018

Qi Gong per a la dona.

Nu Zi Gong és un Qi Gong inclòs en el Nei Yang Gong (Qi Gong mèdic) que és específic per a la dona. Ens podem preguntar per què hi ha un Qi Gong específic per a la dona. La resposta és senzilla, perquè biològicament homes i dones som diferents i aquestes diferències fan que les dones tinguem un sistema hormonal molt més complex i amb un equilibri més delicat que el dels homes. 

Aquest Qi Gong incideix especialment en el canal de cintura o Dai Mai i el canal central o Chong Mai, els canals de fetge i vesícula biliar i el de ronyons per tal de treballar amb profunditat el sistema hormonal i la sang, tan important en la menstruació.

Tanmateix les diferencies fisiològiques energètiques entre homes i dones no són només aquesta, també cal explicar l'existència en la dona del canal Bao Mai que comunica el cor (zona dels pits) amb l'úter. En general es creu i s'explica que l'energia essencial s'origina i es guarda en el  Dan Tian (baix ventre), però en la dona, l'origen està en el cor i d'allà descendeix cap el Dan Tian. Això és el que fa que l'essència de la dona s'impregni d'una intuïció i una bondad característiques que marca una diferència amb l'home, no les fa ni millors ni pitjors, però si que els hi dona unes qualitats úniques que expliquen els instints maternals de proveir, atendre i sanar tan profunds que trobem en elles.

Aquest instint no només es mostra en la reproducció i criança, també fa que la dona sigui, de forma general en tots els àmbits de la vida, més intuitiva, sensible i empàtica. Totes aquestes diferències també marquen les diferents sensibilitats i ritmes sexuals entre homes i dones, que poden semblar contraris, però també són complementaris.

Recentment he pogut gaudir i aprofundir en aquesta feminitat gràcies al taller de Nu Zi Gong dirigit per Olga Tarin. Ha estat un taller profund i molt valuós gràcies a la gran professionalitat i sensibilitat de l'Olga. Durant el taller, tres hores continuades de pràctica, sentia perfectament com l'energia es movia dins meu. El Yin i el yang feien i desfeien els seus camins per equilibrar-se mentre es refinaven. En els dies successius al taller he notat un gran benestar i una millora de la salut, molta calma i una sensibilitat especial i més elevada del meu estat emocional i del que passa al meu entorn.

En el taller també hi participaven 3 homes perquè també en poden obtenir molts beneficis. Recordeu que tots tenim yin i yang, els homes tenen una part femenina i les dones tenim una part masculina que es pot treballar indistintament. El Nu Zi Gong, en el cas dels homes, té una variant que s'introdueix a l'inici de la pràctica  ja que el treball d'obrir el canal Bao Mai no cal fer-lo, es treballa directament en la zona del Dan Tian.

Crec sincerament en la necessitat de connectar amb el nostre interior i amb un coneixement atàvic que tenim oblidat, però que portem gravat dins nostre i que ens permet créixer com a Humanitat.

"Esta práctica evoca y conecta con nuestra sabiduría innata, nuestras intuiciones, con la auténtica belleza femenina, que nada tiene que ver con la imagen que nuestra sociedad occidental y patriarcal se empeña en ensalzar, ensombreciendo la verdadera luz del amor y la compasión, y las sagradas enseñanzas que aunque olvidadas siguen permaneciendo en nuestra memoria celular, como la herencia más preciada de nuestras antepasadas sacerdotisas"
Olga Tarin

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquí pots fer el teu comentari que serà revisat abans de ser publicat. Gràcies per participar.