dimarts, 6 d’agost del 2019

Un cas concret en consulta, tortícolis.

Quan fa calor i patim aires condicionats massa forts, és molt habitual que aparegui torticolis o mal de coll deguts al típic cop d'aire. Normalment és conseqüència d'un bloqueig en el canal de Vegiga i Budell prim (són dos canals que passen per l'esquena) i que també poden donar mal a l'escàpula i el braç. 

La noia que em va venir a consultar no podia moure el coll més de mig centímetre ni endavant ni endarrere ni cap als costats, tenia tota la zona de coll, cervicals i espatlla totalment bloquejada i amb dolor intens. Vàrem fer una sessió d'acupuntura distal punxant a la zona dels peus i mans, que vàrem repetir al cap de 4 dies, però també li vaig donar altres consells que, progressivament, varen ajudar a eliminar totalment el dolor i recuperar la mobilitat en 7 dies:
  • massatge suau amb oli d'àrnica matí i nit
  • infusions amb plantes que ajudin a moure l'energia (Qi) i la sang: cúrcuma, menta, gingebre, clau i pell de cítrics, especialment de la mandarina.
  • 2 exercicis de Txi Kung que treballen la zona del coll. Són els dos primers exercicis de la taula "Les 8 joies versió antiga" i s'anomenen "Sostenir la muntanya Kun Lun" i "Colpejar les columnes del cel". No és casualitat que el seu nom coincideixi amb dos punts del canal de Vegiga (60V i 10V). Aquests exercicis es fan en postura asseguda i molt a poc a poc, amb atenció plena al coll, sentint el moviment i la respiració. Permeten anar recuperant la mobilitat del coll de forma suau i progressiva si es practiquen 2 cops al dia.
Si bé el primer dia aquesta noia va haver de prendre antiinflamatoris perquè el dolor i la pèrdua de moviment la incapacitaven totalment, el segon dia va poder reduir considerablement la dosis i el tercer ja no li va caldre.

Colpejant les columnes del cel

Sostenir la muntanya Kun Lun

Colpejant les columnes del cel, 1
Colpejant les columnes del cel, 2
Colpejant les columnes del cel, 3
Colpejant les columnes del cel, 4

1 comentari:

Aquí pots fer el teu comentari que serà revisat abans de ser publicat. Gràcies per participar.