dimecres, 6 de març del 2024

Les relacions de parella.

Les relacions humanes sempre són intenses: progenitors i fills, en el món laboral, la família,... però
m'atreveixo a dir que les més intenses són les de parella, potser per això s'ha hagut d'inventar el divorci. Si no et portes bé amb el teu pare o germà pots reduir les ocasions i els temps de trobada, però amb la parella hi convius cada dia sota el mateix sostre. I no només això, també hi tens una relació molt íntima que inclou el sexe. Es podria dir que amb la parella un es queda al descobert mostrant-se tal com és.

Independentment de com vagi la relació, podríem considerar la nostra parella com un dels nostres més grans mestres. En aquestes relacions podem adonar-nos potser més fàcilment de les nostres vulnerabilitats i debilitats perquè pot ser un mirall que ens mostra a nosaltres mateixos, la nostra manera de reaccionar davant de situacions diverses. Ens ensenya els nostres valors i prioritats. A través de la relació també ens mostra els nostres grans conflictes.

Quan la nostra parella ens fa enfadar o ens molesta molt, això és que ens està projectant quelcom de nosaltres mateixos. Ens pot estar mostrant alguna cosa que considerem incorrecte i en la que som molt, massa, rígids, o per contra, ens mostra que nosaltres realment també som així.

La relació de parella ens dóna l'oportunitat de decidir com volem viure aprenent a marcar els nostres límits. Sabent trobar l'equilibri entre interior (un mateix) i exterior (la parella i entorn) Així doncs, ens permet créixer en la compassió (saber acompanyar i empatitzar sense caure en la dependència i el victimisme), practicar la tolerància versus la rigidesa i l'autoritarisme, en definitiva, aprenem a estimar-nos per poder estimar. 

Finalment també ens permet decidir en contundència què volem i què no volem, aprenem a dir no i actuar amb coratge que no és res més que la predisposició del cor davant d'un acte de valentia. L'estar present i la pràctica contemplativa, ja sigui a la natura, meditant o fent Qi Gong, sempre serà de gran ajuda per a prendre millors decisions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquí pots fer el teu comentari que serà revisat abans de ser publicat. Gràcies per participar.