dilluns, 1 de desembre del 2014

El Jing en medicina xinesa.

El Jing és un dels tres tresors que té el nostre organisme (des del punt de vista de la MTX). El Jing no es pot definir ni com energia ni com matèria, és les dues coses. El Jing resideix en els ronyons. Es podria traduir per essència. 


Una part molt important del Jing l'heretem dels nostres pares (herència genètica, cultural i transgeneracional), però una altra part és adquirida a  través de la funció de transport i transformació dels sistema digestiu que produeix Qi. El Qi sobrant es transforma en Jing que convé cuidar-lo i mantenir-lo perquè quan s'acaba, s'acaba la vida.

Des del punt de vista fisiològic, el Jing és l'origen de la forma i de les substàncies Yin (és l'arrel del cos), és el pilar de la procreació i la fertilitat i és la transformació en el Qi de cada òrgan.

El Jing governa el creixement, el desenvolupament i la nutrició del cos, es transforma en sang (concretament el Jing dels ronyons) i és el precursor de la producció de les medul.les i el cervell.


Una dieta equilibrada i de qualitat, un bon descans, fugir de l'estrés, seguir el ritme natural i parcticar Txi Kung protegeixen el Jing. Quan preservem el Jing estem endarrerint l'envelliment, millorant la nostra qualitat de vida actual i futura i millorant les generacions futures.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquí pots fer el teu comentari que serà revisat abans de ser publicat. Gràcies per participar.