dimecres, 10 de desembre del 2014

Inversió de futur.

Segons el cicle que marca la Natura i que descriu la teoria dels 5 elements, el novembre vàrem entrar a l'hivern. El solstici d'hivern es trobaria just al mig d'aquesta estació. Finalment ha arribat el fred i molts arbres, que fins fa dos dies encara aguantaven les fulles verdes, ara ja les han perdut. Malgrat la bogeria del Nadal que ha passat a ser una època de molta activitat i no un moment de introspecció i meditació com era abans, el fred i les hores de llum cada vegada més curtes ens conviden a la quietud i recolliment de l'hivern.

Existeix un cicle vital format per períodes d'activitat i de descans que el nostre cos necessita. Les hores de repòs, quan dormim o durant el dia, són moments que aprofitem per recuperar el nostre calor interior, descansar, reposar forces i nodrir-nos. L'hivern és el moment de l'any més adequat per fer tot això. Com més cuidem, nodrim i equilibrem el nostre cos (físic, mental/emocional i espiritual), millor serà el renaixement a la primavera. Com si d'un arbre es tractés, brotarem amb força i intenció com si fóssim el més ben cuidat i mimat del nostre jardí. No oblidem tampoc que cuidar els nostres ronyons equival a endarrerir l'inevitable envelliment.

Una bona inversió de futur seria dedicar l'hivern a:

  • Augmentar el consum d'aliments que ens donen calor interior, ens mineralitzen i ens nodreixen com el fajol, el peix i les llegums (especialment les azukis), els fruits secs i les llavors (concretament les anous i el sèsam negre) i les algues de mar que són una bona font de minerals a la vegada que depuren.
  • Augmentar la qualitat i/o quantitat de descans.
  • Dedicar temps a la meditació i a la interiorització personal. Practicar tècniques com el Txi Kung i concretament les figures estàtiques que reforcen el Jing de ronyó, els caminars que estimulen el punt 1 de ronyó i tots aquells exercicis que treballen les cames i la columna vertebral  (com l'os o la postura del janet o Jin Ma)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquí pots fer el teu comentari que serà revisat abans de ser publicat. Gràcies per participar.