dimecres, 10 d’octubre del 2018

Un cas concret a la consulta, tremolors i espasmes a les cames

Darrerament han vingut a la meva consulta dues persones que patien tremolors i espasmes a les cames: a un d'ells li passava des de feia poc temps i sempre després de practicar bicicleta de forma intensiva, i l'altre, mentre dormia la cama se li disparava bruscament despertant-se ell i qui dormia amb ell, a més a més, també patia un insomni que només el deixava dormir 3 o 4 hores cada nit. Aquesta persona ho atribuïa a un accident molt greu de cotxe que va tenir ja fa molts anys.

En els dos casos no hi havia cap malaltia diagnosticada que expliqués aquests símptomes, és a dir, es tractava d'un problema funcional, però els òrgans i els teixits del sistema nerviós no estaven danyats. En aquestes circumstàncies és quan la MTX funciona millor. Des de la visió xinesa es tracta clarament de dos casos de vent de fetge. El vent, en MTX, suposa moviment ràpid, que apareix i desapareix i a vegades canvia de lloc sense cap explicació. Sempre té la seva causa en una deficiència o buidesa que en aquest cas era de sang de fetge.

En els dos casos els hi vaig recomanar una dieta que els ajudés a retrobar l'equilibri energètic que havien perdut, però també els hi vaig recomanat una fórmula de plantes xineses per a restablir aquest equilibri de forma més ràpida i satisfactòria. 

En el cas de l'esportista, uns canvis massa radicals en l'alimentació i en l'entrenament, l'havien portat a un desgast brusc de les substàncies fonamentals (energia vital, sang i capacitat de reserva)  que l'impedia poder acabar les curses i entrenar-se amb normalitat. També havia perdut la seva energia per a la vida quotidiana sentint-se molt cansat i desmotivat. Amb un mes de suplementació i dieta equilibrada, aquesta persona ha pogut reprendre els seus hàbits esportius i ha recuperat la salut i el benestar. Els tremolors als músculs de les cames han desaparegut i se sent fort i amb ganes de competir de nou.

En el segon cas, el problema venia de més lluny. L'insomni estava molt arrelat i els espasmes nocturns a les cames eren sobtats i forts. La buidesa de sang i d'energia vital (Qi) era considerable i provocava un vent intens. Ha calgut més temps per a poder recuperar un estat de salut més satisfactori perquè també calia recuperar l'energia digestiva. Després de tres mesos aquesta persona dorm unes 6 hores seguides, ha reduït el seu mal humor i agressivitat que sentia i els espasmes nocturns s'han reduït considerablement en intensitat i freqüència.

Existeixen vàries fórmules de plantes xineses per a calmar el vent, una d'elles es pot prendre quan hi ha parkinson, que també es considera en MTX un cas de vent pels tremolors que presenta la persona. Ens servirà per alentir el procés de la malaltia, però no per a curar-la.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquí pots fer el teu comentari que serà revisat abans de ser publicat. Gràcies per participar.