divendres, 12 d’abril del 2019

Art Sumi E & Txi Kung

Amb l'Anna Maria Llagostera, artista de pintura zen japonesa, hem iniciat un cicle de tallers de
pintura japonesa moderna Sumi E i Txi Kung. Ja n'hem fet dos i n'estem molt satisfetes, no només perquè la gent que ha participat n'ha quedat molt contenta, sinó també perquè nosaltres dues pensem que el resultat d'aquesta fusió té molta qualitat. 

Art Sumi E i Txi kung són dues eines de creixement personal que cassen a la perfecció. El Txi Kung és una pràctica terapèutica de cos, ment i esperit que ens equilibra i ens centra per a poder viure la vida amb plenitud. Aprenem a sentir el moment present i a viure des de l'atenció plena que, poc a poc, ens permet anar ampliant i purificant la nostra consciència.

L'art Sumi E és considerat un art contemplatiu i de ressonància. Art gestual i intuïtiu, que es basa en comprendre el cicle vital de la natura, de la qual tots en formem part. L’artista ni còpia, ni imita; crea. Composa sota els paràmetres de l’Estètica Zen: principis de naturalitat, espontaneïtat, asimetria, simplicitat i el buit..." Li Fangying (1695-1755)
En definitiva, en paraules de l'Anna Maria, que comparteixo: "Una experiència ètica i estètica. Un camí emocional, intens, valuós i íntim. Una pulsació, un registre, un recorregut sobre el paper, únic i irrepetible... Meravellós!! "
I jo només afegiria: que es viu des del cor.

Pròxima jornada el dissabte 25 de maig, de 10 a 18 h, al centre Txi Kung Sant Cugat.




















1 comentari:

  1. Felicitats, Anna.
    Tot allò que ens aportes, sempre és de qualitat.
    Unit al que expliques, ha de ser una experiència de creixement infinítament beneficiosa.
    Gràcies.

    ResponElimina

Aquí pots fer el teu comentari que serà revisat abans de ser publicat. Gràcies per participar.