dimarts, 7 de gener del 2020

Un cas concret en consulta, l'artrosi

L'artrosi és una malaltia crònica de les articulacions que el que provoca és que es deformin, per tant
la MTX no pot fer que desaparegui, però si que pot fer que avanci més a poc a poc o faci menys mal quan reduïm la inflamació.

En quant a que avanci més lentament, les recomanacions o teràpies sempre seran en el sentit de tonificar el ronyó i el fetge, segurament també farà falta que la melsa tingui un bon Qi. Això es pot fer amb acupuntura, fitoteràpia xinesa i escollint els aliments que més ens beneficiaran en aquest sentit. El Txi Kung també serà un gran aliat perquè, entre moltes altres coses, flexibilitza i reforça les articulacions. Amb tot, caldrà ser pacient, constant i disciplinat perquè es tracta d'una malaltia crònica en la que el teixit ossi i articular ja està danyat i la solució mai no serà total ni ràpida.

Pel que fa a la inflamació també podrem actuar amb l'acupuntura, la fitoteràpia i l'alimentació energètica, però en aquest cas, quan tinguem un brot de dolor, l'acupuntura ens calmarà considerablement i relativament ràpid. En el cas concret del dolor articular en els dits de la ma, hi ha uns punts anomenats Ba Xie que van força bé, són els que es poden veure en la foto. 

També cal tenir molt present la meteorologia. És sabut per tothom que quan fa humitat, fred o calor, segons cada cas, el dolor augmenta. Llavors haurem de tenir especialment en compte el que mengem i com ens vestim. En el cas de la humitat evitarem els aliments humits com el blat i el sucre (rebosteria). Si el fred ens perjudica evitarem els aliments crus i freds. I pel que fa al fred i a la humitat quan ens vestim, és bo protegir especialment els peus i la zona del Dan Tien inferior (ventre, lumbars i sacra)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquí pots fer el teu comentari que serà revisat abans de ser publicat. Gràcies per participar.