dijous, 27 de febrer del 2020

Un cas concret en consulta, les migranyes

Les cefalees i migranyes de tipus crònic constitueixen un autèntic problema en la nostra societat, tant de salut com econòmic. Suposen una despesa anual important en medicaments i també un significatiu absentisme laboral que se suma a una evident disminució del rendiment en el treball.

Des de la Medicina Tradiconal Xinesa es poden tractar disminuint considerablement i de forma eficaç els seus efectes i el malestar que provoquen. En un primer nivell i de forma preventiva, la persona afectada pot fer molt des de l'alimentació i la pràctica del Txi Kung (Qi Gong). El terapeuta li podrà indicar pautes alimentàries i exercicis concrets, fàcils i molt útils.

Un segon pas seran l'acupuntura i la fitoteràpia xinesa, eines de gran ajuda per a reduir les cefalees i migranyes, en molts casos no només reduir sinó que ens en podrem oblidar. És per tot això i tenint en compte els beneficiosos resultats que han demostrat en el tractament del mal de cap, que institucions de salut pública com el National Institutes of Health dels USA, recomanin l'us de la teràpia acupuntural per a resoldre aquesta dolencia.

Tant si les cefalees són degudes a l'alimentació, a causa desconeguda, a canvis de temps, estrès o estan vinculades a la menstruació, es poden solucionar de forma força ràpida i eficaç. En la majoria de casos s'observa un desequilibri energètic en el funcionament del fetge i una de les causes principals és quasi sempre l'estrès i la mala gestió emocional, més que no pas l'alimentació. La MTX pot requilibrar el funcionament, però dependrà del pacient aprendre a viure d'una altra manera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquí pots fer el teu comentari que serà revisat abans de ser publicat. Gràcies per participar.