dijous, 7 de maig del 2020

L'actitud en la pràctica del Qi Gong.

Hi ha una cosa que és imprescindible quan practiquem Qi Gong: l'actitud. Encara que fem els exercicis a la perfecció, si l'actitud no és la correcte, no estarem fent Qi Gong. De fet, sense aquesta actitud, els moviments no fluiran i no seran perfectes. Si el moviment no flueix, el Qi vital no flueix i no estem fent Qi Gong.

Abans de saber quina actitud hem de tenir, recordem en què consisteix el Qi Gong. Com el seu nom indica (activació de l'energia), el Qi Gong busca:

2- Que l'energia circuli
3- Que l'energia estigui equilibrada entre el cel (cap) i la terra (peus), és a dir, ens els diferents òrgans, extremitats i teixits del cos.

Quan aquestes tres coses passen, tenim salut. 

L'energia és subtil i el seu moviment també. L'actitud que tinguem en la pràctica ha de servir perquè el pas de l'energia no trobi traves. Aquestes traves poden ser físiques (una inflamació, per exemple), però també energètiques (com el bloqueig emocional o un excés de reflexió que concentra l'energia en un lloc concret del cos dificultant la seva circulació)

Hi ha una pràctica de Qi Gong anomenada Zhineng Qi Gong (Txi Kung de l'energia intel·ligent) que abans d'iniciar els moviments recita 8 versos que, al meu entendre, resumeixen perfectament l'actitud en el Qi Gong. Aquests versos són:

1- Ding Tian Li Di: Aixecar el cap al cel i connectar els peus a la terra.
Els humans vivim entre el cel i la terra en posició vertical. El nostre cap és el nostre cel i connecta amb el Cel. Els nostres peus són el nostre terra i connecten amb la Terra. El Cel és foc i la Terra és aigua. Quan estan en equilibri tenim salut.

2- Xin Song Yi Chong: Relaxar el cos i expandir la ment.
Si relaxem el cos eliminem les traves físiques. Expandim la ment per connectar-nos físicament amb la resta de l'Univers sortint dels nostres límits físics que no deixen de ser mentals.

3- Wai Jing Nei Jing: Ser respectuós i estar en calma.
Confiar en el Qi Gong per a deixar que actuï. Confiar en el que no entenem, en el Misteri. El Qi Gong és un acte de fe. Deixar que el nostre Shen (la nostra consciència o esperit) també es connecti amb l'Univers i més enllà.

4- Xin Cheng Mao Gong: Tranquil·litzar la ment i tenir una actitud humil.
Des de nosaltres, acceptant- nos tal com som amb les nostres virtuts i defectes, practiquem per al bé de la humanitat, acceptant-la tal com és. Sense judicis ni culpes.

5- Ni Yian Bu Qi: Buidar la ment de pensaments.
Eliminar les traves mentals. 

6 - Shen Zu Tai Kong: Observar el buit.
La matèria també és energia, però de naturalesa més pesada. Podem observar i sentir el buit entre cèl·lules, entre àtoms, en els àtoms.

7 - Shen Yi Zhao Ti: Entrar en estat de propiocepció. 
Sentir el propi cos, tant l'exterior com l'interior. 

8 - Zhou Shen Rong Rong: Unificar el cos.
Sentir-se Unitat. Sentir que som part de la Unitat, amb l'Univers i el que no entenem.

El Qi Gong és una pràctica holística perquè treballa amb el cos, la ment i l'esperit en el mateix moment. Per exemple, quan fem un exercici de cor no només incidim en les funcions orgàniques del cor, sinó també en la capacitat que tenim de sentir l'alegria de viure i en el nostre estat de consciència.

El Zhineng porta fins a l'extrem aquest treball d'integració perquè els seus moviments no estan pensats per actuar sobre els òrgans i els seus canals energètics, sinó per a crear un camp de Qi al nostre voltant que reculli i faciliti l'entrada de l'energia original (o creadora) que és sanadora, intel·ligent i sempre bona, a dins nostre. 

El Zhineng no s'enfoca en la malaltia sinó en la persona i en l'estat del seu Qi vital. En la pràctica de qualsevol Qi Gong, com més confiança tinguem en un mateix, en els altres (Humanitat) i en la Vida (Tao, Déu,..), més bons resultats obtindrem. 


https://youtu.be/3OTXVZFTvjc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquí pots fer el teu comentari que serà revisat abans de ser publicat. Gràcies per participar.