dimarts, 30 d’agost del 2022

El guerrer interior.

Encara que no ho sembli, el Tai Chi és un art marcial, lenta, però art marcial. Els moviments busquen protegir o atacar els punts energètics del cos més sensibles i que poden posar en compromís l'equilibri, l'estabilitat o la vida de la persona. 

Per què es practica tan lentament? perquè hi ha un altre objectiu, activar el nostre guerrer interior, el que lluita contra nosaltres mateixos, i convertir-lo en el nostre mestre. El Tai Chi es practica amb l'actitud del Qi Gong - Txi Kung - que és una practica de salut holística. Es practica des del cor, sentint la unió amb el Tot, sentint la Unitat que som. Es practica entre el cel i la terra, que ens sostenen, i amb l'objectiu d'aconseguir una longevitat feliç, plena de salut i pau.

Aquestes dues tècniques ens permeten fer un treball profund d'autoconeixement i creixement personal, des del sentir del cos físic, amb la ment en calma i connectant des del somriure del cor amb el que realment som. Connectem, coneixem i acceptem la nostra realitat, el nostre jo més íntim i el nostre camí vital, el camí de la nostra ànima que és Font original.

El Txi Kung, que significa "treballar i activar la nostra energia vital", ens aporta equilibri i una visió clara de la vida, ens augmenta la salut, ens calma la ment i ens permet anar descobrint què ens agrada i què no, què ens fa feliç i què no i què ens fa sentir en pau. Ens fa ser més conscients i fa que la nostra consciència guanyi en qualitat i arrelament.

Es pot practicar a qualsevol edat, des dels 6 anys fins que ens morim i sempre s'adapta al moment que estem vivint, no només perquè el podem adaptar físicament a les nostres necessitats, sinó perquè el Qi, l'energia vital, és intel.ligent i sempre troba el camí del nostre aquí i ara.

Us convido a provar una sessió, sense cap compromís i cost, a Sant Cugat o a Barcelona.


Centre Txi Kung Sant Cugat.

Convent de les Benetes, Sarrià.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquí pots fer el teu comentari que serà revisat abans de ser publicat. Gràcies per participar.