dijous, 30 de juny del 2022

Com funciona l'acupuntura?

L'acupuntura és una branca de la Medicina Tradicional Xinesa (MTX). La seva finalitat és dir-li al nostre cos com recuperar l'equilibri en les funcions dels nostres òrgans i, d'aquesta manera, reduir o eliminar els símptomes i malalties.
 
La MTX té molt bons resultats quan el problema de salut és funcional. És a dir, el nostre organisme podria funcionar bé, però no ho està fent. Per tant, també és una eina molt efectiva de prevenció.
 
Quan els teixits i òrgans del cos estan malmesos, l'acupuntura i la resta de branques de la MTX (com l'alimentació, la suplementació, el Txi Kung i d'altres) donaran al cos els recursos necessaris (materials i energètics) per a poder recuperar-se orgànicament. En el cas del Txi Kung i l'acupuntura els recursos seran només energètics; en l'alimentació i la suplementació són energètics i materials. Si aquesta recuperació ja no és possible, totes aquestes teràpies serviran per alentir el procés de la malaltia i proporcionar més benestar a la persona (reducció de dolor, millors digestions, reducció d'estrès, més vitalitat, millor descans, ...)
 
Les agulles d'acupuntura es col·loquen en els punts que configuren els canals energètics que recorren el cos. Hi ha 12 canals principals i 8 d'extraordinaris. Cada òrgan té el seu canal i cada punt unes indicacions. Pels canals hi circula energia. Aquesta energia és informació. L'agulla és metàl·lica i quan connecta amb l'energia d'un punt concret es transforma en un estímul que és informació que el nostre organisme recull i processa. Si disposem de suficient energia vital podrem portar a la pràctica el que aquell punt està indicant. 
 
Aquesta estimulació també es pot fer a través del massatge, com el shiatsu o la tuina, o amb la digipuntura. Els punts que s'escullen en cada sessió es combinen entre ells donant un resultat concret, és a dir, provocant una resposta i canvis concrets que dependrà sempre, en més o menys mesura, de la salut de cada persona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquí pots fer el teu comentari que serà revisat abans de ser publicat. Gràcies per participar.