dimarts, 21 de juny del 2022

Qi Gong i esport.

El Qi Gong -Txi Kung- és una branca de la Medicina Tradicional Xinesa (MTX) i, per tant, la seva finalitat és terapèutica. Consisteix en un conjunt de moviments lents i circulars acompanyats d'una respiració tranquil·la i que es practica somrient, amb el cos relaxat i la ment amb calma. Ens beneficia a nosaltres i a tot el que ens envolta perquè tot està connectat. Quan la tensió és just la que es necessita perquè una cosa sigui, llavors tot flueix, dins i fora.

El Qi Gong té 3 objectius: que tinguem energia vital, que aquesta energia circuli i que estigui equilibrada. Quan això passa tenim salut. Amb el Qi Gong cultivem la salut.
 
El Qi Gong no és una pràctica esportiva sinó una pràctica terapèutica de cos, ment i esperit i, com a tal, ens reforça i estructura l'organisme, ens proveeix de vitalitat i salut. Tonifica la musculatura, flexibilitza i nodreix les articulacions, millora el funcionament orgànic, ens relaxa i calma ( redueix l'estrès emocional), endarrereix l'envelliment (redueix l'estrès oxidatiu) i millora la capacitat intel·lectual.
 
El Qi Gong no és un esport, però és un molt bon complement per a millorar el rendiment esportiu sense perjudicar la salut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquí pots fer el teu comentari que serà revisat abans de ser publicat. Gràcies per participar.