divendres, 14 de novembre del 2014

Exercicis de Txi Kung per a la tardor

La tardor és una estació Yin, però no es caracteritza pel fred intens de l'hivern, sinó més aviat per una lleugeresa i frescor que permet que tot flueixi sense obstacles. Les fulles es desprenen dels arbres de manera gradual i podríem dir, fins i tot, programada, sense esforç. Els animals recullen les darreres reserves d'aliment i preparen el cau per passar l'hivern. En definitiva, a la tardor, tant els animals com les plantes, saben de forma instintiva el que necessitaran i el que no i saben el que han de fer per protegir-se del fred exterior que vindrà més endavant.


Els exercicis de tardor de Txi Kung  treballen l'equilibri, tant físic com emocional (relació interior/exterior) També ens aporten lleugeresa, elegància i frescor. Els meridians que tonifiquen o desbloquegen, segons convingui, són el de pulmó i el de budell gros.

A mi m'agraden molt els exercicis de la grua (grulla en castellà). Molts d'ells treballen l'equilibri i en general ens fan sentir frescos i lleugers (també serien molt adequats per un dia de calor intensa de l'estiu). Tenim "la grua desplega les ales, la grua s'aguanta sobre una pota, becs de grua, el caminar de la grua".... Molts d'ells estan molt ben descrits en el llibre El Camino del Qi Gong de Kenneth Cohen o en el llibre dels 5 elements de Neus Pintat (Qi Gong 2). No vull oblidar-me tampoc de la figura de l'arquer del Ba Duan Jin. És un exercici on es treballa la relació interior/exterior de forma molt evident així com els dos canals comentats.

Queden pocs dies per gaudir d'aquests exercicis abans de l'entrada del fred de l'hivern. Bona pràctica de Txi Kung!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquí pots fer el teu comentari que serà revisat abans de ser publicat. Gràcies per participar.