dimarts, 1 de setembre del 2015

Canvi de temps, la 5ª estació.

Malgrat l'ambient calorós de la darrera setmana, segur que heu notat un canvi de temps. Ja fa dies que és evident que els dies són més curts i la llum ha passat de ser brillant i intensa a un to més daurat, molt més agradable i menys feridora als ulls. Som a la 5ª estació o estació intermèdia. Els xinesos consideren 5 i no 4 estacions i aquesta 5ª, és la que fa de pont entre la calor i el fred. 

L'inici d'aquest període és a principis d'agost i dura fins a principis d'octubre, quan començaria la tardor, segons el calendari de la medicina tradicional xinesa, amb el seu punt màxim proper a l'equinocci. A pagès la collita de l'estiu ja s'ha fet, s'han preparat les conserves per a l'hivern i encara hi ha hagut temps, aquestes darreres setmanes, per preparar una segona collita abans que arribi el fred. Aquesta estació és la que ens nodreix, la que fuig dels extrems i busca l'harmonia, el diàleg i la concòrdia. És l'estació de l'element Terra.

Els òrgans més sensibles en aquestes setmanes són la melsa, el pàncrees i l'estómac. Els podem cuidar amb una alimentació neutre carregada de verdures cuinades al vapor, bullides o saltejades, reduint la quantitat de fruita crua que menjàvem a l'estiu, evitant les amanides i menjant força mill, el cereal per excel·lència en aquesta estació, i per descomptat, amb unes bones sessions de Qi Gong que ens arrelaran a la terra, l'element d'aquesta 5ª estació.

Feliç pel retrobament, en el pròxim post us explicaré totes les novetats per al curs 2015-2016.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquí pots fer el teu comentari que serà revisat abans de ser publicat. Gràcies per participar.