dimecres, 26 de setembre del 2018

Txi Kung a Sant Cugat

A les classes de Txi Kung d'aquest nou curs a Sant Cugat treballarem centrant-nos en el Yin Yang. El curs passat vàrem practicar uns exercicis molt focalitzats en el Shen, la consciència o esperit que resideix en el nostre cor. Des del Shen, arribàvem al Jing (l'essència yin-yang) i al Qi, ja que els tres tresors estan sempre connectats i s'equilibren entre ells (Jing - Shen - Qi). 

Enguany enfortirem el Yin Yang, des del Jing o essència, per equilibrar tot el nostre ésser. Això significa que el treball que farem serà més físic, especialment dirigit al DT inferior i a les cames, és a dir, a la terra i al nostre arrelament, perquè recordem que el Jing és de naturalesa Yin, ens dóna la forma del cos físic.

Els exercicis que he triat són Lian Gong Shi Ba FA, L'òs i la grua (grulla, en castellà) i les 18 mans del Luohan, en record del Mestre de Shaolin Gaspar García, que aquest agost ens va deixar.

Lian Gong són 18 exercicis pensats per a reforçar i flexibilitzar l'esquena que es practiquen en 12 minuts i que utilitzarem en l'escalfament inicial juntament amb l'auto massatge facial.

L'ós i la grua començarem a practicar-lo a l'octubre i fins aproximadament la meitat del curs, que començarem a introduir i aprendre les 18 mans del Luohan. Si ve l'ós i la grua són senzills d'aprendre, amb el Luohan necessitarem més temps, dedicació i paciència, però valdrà la pena. No és en va que el Mestre G. García l'anomenava l'exercici perfecte.

Acabo amb el que sempre deia el Mestre Gaspar García: si perds els diners, no perds res; si perds la salut, perds molt; si perds la pau, ho perds tot.


Animeu-vos a provar una classe!



1 comentari:

  1. Om sempre, un plaer, llegir- te.
    Gràcies per la saviesa que ens transmets, Anna.

    ResponElimina

Aquí pots fer el teu comentari que serà revisat abans de ser publicat. Gràcies per participar.