dimecres, 8 d’abril del 2020

La meditació

Es parla molt de la meditació i dels seus beneficis:

  • Calma la ment alliberant-nos de pensaments obsessius i repetitius.
  • Ens permet recuperar l'energia vital amb el benefici que això comporta per al sistema nerviós i immunològic.
  • Aclareix el pensament augmentant la capacitat de concentració i atenció
  • Ens ajuda a veure clar el nostre camí vital i el propòsit de la nostra vida.
Tanmateix hi ha un benefici de la meditació que s'anomena poc i que per a mi és el més important: desenvolupa la compassió en el cor de la persona que la practica.

Quan meditem aconseguim connectar des del nostre interior amb la Creació i aquesta connexió ens fa créixer la compassió i la capacitat d'estimar. Connectem amb la humanitat sencera i ens fem més humans. A través de la meditació podem arribar a entendre i sentir que tots som U. Quan fas mal als altres, te'l fas a tu mateix. Quan destrosses la natura, et destrosses a tu mateix.

La vida només es pot viure des del cor, estimant.

Del Txi Kung es diu que és una meditació en moviment, això és així perquè per a fer una pràctica correcte hem de fer-la des del cor: sentint i no pensant, sense intenció, deixant que el cor es calmi i connecti a través del Shen (la consciència del present ara i aquí) amb l'energia Universal i Original.  Aquesta connexió és la que permet que el Qi (energia vital) circuli fluidament equilibrant i harmonitzant el nostre organisme, però també fa que el nostre Shen, que viu en el cor, s'enforteixi i creixi en compassió, confiança en el que ha de venir, coratge, perdó i amor.

De totes maneres, sempre és aconsellable, a més a més del Txi Kung, fer meditació asseguts i en silenci. La connexió des del nostre interior és més difícil perquè no disposem del moviment per a sentir aquesta connexió, però també és més profunda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquí pots fer el teu comentari que serà revisat abans de ser publicat. Gràcies per participar.