divendres, 13 d’octubre del 2023

El coratge

El moment que està vivint la humanitat ens demana a cadascú de nosaltres molt coratge. Les desgràcies se succeeixen una darrera l'altra i la informació ens arriba en gran quantitat i a tot hora, sense mesura.

El coratge és la predisposició del cor davant d'un acte de valentia. Per tant, se sosté en la valentia i en la bondat. Dues qualitats que necessitem tant per acceptar el món que hem creat com per passar a l'acció i provocar canvis a millor.
 
És un error pensar que som responsables d'absolutament tot el que passa al nostre voltant, a prop nostre o a l'altra punta del planeta, o també pensar que podem salvar el món. En canvi sí que som responsables de la  nostra vida i de les nostres accions i està a les nostres mans fer molts petits canvis. Sí Tot és u i Tot està connectat, quan nosaltres ens sentim en pau i alegres, el Tot està més en pau i més alegre.
 
Quan l'acceptació es fa amb valentia i bondat no ens porta a la passivitat sinó a l'acció positiva. Les accions per molt bones que les considerem, si no ens aporten felicitat ens estem enganyant. Això no vol dir que no ens posem obligacions perquè són feixugues, sí que ens les posem, però la decisió del que farem ha d'estar basada en la bondat i la valentia. Les obligacions ens poden costar de realitzar, però si es fan des de la llibertat, escoltant el nostre desig més profund, no ens equivocarem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquí pots fer el teu comentari que serà revisat abans de ser publicat. Gràcies per participar.